Discussie –
0

Discussion – 

0

Wat is WordPress?

Wat is Wordpress

WordPress is begonnen als een Content Management Systeem (CMS) voor blogs. Tegenwoordig is het niet meer alleen voor blogsites, maar kan je er veel meer mee dan alleen dat. Het is heel toegankelijk om een website of zelfs een webshop met het WordPress systeem te maken. Over de hele wereld wordt WordPress steeds vaker gebruikt en zie je ook dat grote merken/bedrijven er aan geloven. WordPress is dus een systeem waarin je een blog, website of webshop in kunt bouwen en beheren. Aangezien WordPress een CMS is hoef je geen enkele kennis te hebben van programmeertalen. Een CMS is bedoeld om het voor de gebruiker makkelijk te maken. Je kunt simpel elementen slepen en plakken en teksten kun je plaatsen alsof je in Word een document typt. Het CMS maakt automatisch alle code aan de achterkant, waardoor programmeren dus niet nodig is.

WordPress is een (gratis) Open source

WordPress is een gratis open-source programma. Dit houdt in dat iedereen de code van WordPress kan inzien, aanpassen en verspreiden. Je kunt een kopie van WordPress downloaden en deze compleet naar eigen wens aanpassen.

Flexibel in uiterlijk en makkelijke uitbreidingen

Binnen WordPress kun je plugins installaren, dit zijn uitbreidingen die gratis worden aangeboden door externe partijen uit de WordPress community. Ook zijn er voorgeprogrammeerde thema’s waar je uit kunt kiezen, wat het natuurlijk nog makkelijker maakt om een goed uitziende website te bouwen. Met alle plugins en thema’s die WordPress aanbiedt zit er voor ieder wel iets bij wat aanspreekt en bij hem of haar past.

Vereisten

Je hebt niet veel nodig om een WordPress website te gebruiken. Het enige wat je moet regelen is een goede domeinnaam (die past bij wat je wilt gaan doen) en een hostingpakket die voldoet aan de volgende criteria:

  • De hosting moet ondersteuning bieden voor MySQL (versie 5.0 of hoger) en PHP (versie 5.4 of hoger).

WordPress stelt deze minimum eisen om te werken. Tegenwoordig werkt vrijwel elk hostingpakket met deze eisen en vind je vaak ook nog WordPress pakketten.

Hoe werkt WordPress

Inmiddels al overtuigd van WordPress? En wil je direct al aan de slag? Dan kun je direct een domeinnaam aanschaffen met een hosting pakket. Bent u toch opzoek naar professionele hulp voor een WordPress website? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tags:

admin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.